Samenvatting

Imke heeft moeite om met het verleden om te gaan. De herinneringen die naar boven komen zorgen ervoor dat ze steeds meer drank nodig heeft om deze te laten verdwijnen. Als ze Rens ontmoet lijkt het beter te gaan en durft ze weer aan de toekomst te denken. Maar dan gebeurt er iets waardoor alles in een stroomversnelling raakt. Imke besluit dat het tijd is dat haar familie de waarheid te horen krijgt. Ze neemt hen mee naar 2011, het jaar waarin een ongelukkige middelbare schooltijd het dieptepunt bereikt. Dit heeft enorme gevolgen die ervoor zorgen dat Imke getekend is voor het leven…

‘Verloren Verleden’ is een verhaal over onmacht, trauma’s, spijt en een verleden waarin teveel verloren lijkt om een toekomst op te bouwen.Fragment uit het 
boek

Ik hoor de voordeur met een klap dichtslaan. Hè? Hoe kan dat nou? Niemand heeft een sleutel van mijn huis. Ja, hij had er één, maar die heeft hij van de week natuurlijk direct aan me terug moeten geven. Oké, niet in paniek raken nu. Waarschijnlijk heb ik het me verbeeld. Niets aan de hand, houd ik mezelf voor. ‘Imke…’ Nee! Nee, ik ken die stem! Hij is het! Ik moet hier weg. Mijn eerste ingeving is het balkon. Vlug schiet ik het balkon op en probeer de deur zo zachtjes mogelijk dicht te doen. Ik ga in de hoek zitten, hopend op een wonder. Als hij me nergens binnen ziet, gaat hij er vast vanuit dat ik niet thuis… De balkondeur wordt met een klap open gezwaaid. ‘Hier ben je dus. Meid, rustig maar. Ik kom alleen maar even zeggen dat het zo allemaal voorbij is. Je kan me vertrouwen, heus.’ Ik lach schamper. Hem vertrouwen? Hij heeft wel lef zeg, om dat te durven zeggen. ‘Ga weg,’ schreeuw ik.  ‘O, dat ga ik zo ook. Je maakt het me gemakkelijk, weet je dat? Je staat precies op de juiste plek.’ Hij stevent op me af. Ik krimp in elkaar en begin te gillen.

REviewsLisa, 24-12-2020: “Boeiend boek met herkenbare aspecten uit het dagelijks leven. Had het boek zo uit! De opbouw van het boek bracht spanning en zorgde ervoor dat ik door wilde lezen. Het einde is zeker verrassend!”

André, 21-12-2020: “Een mooi en zeer prettig leesbaar boek. Moeilijk om weg te leggen en sterke afwisseling tussen heden en verleden. Het huidige gedrag van Imke wordt knap gekoppeld aan haar pijnlijke verleden.”

Manon, 27-12-2020: “Al lezend dacht ik vaak: wat een dreigende, schokkende roman. Hoe kan je omgaan met deze gebeurtenissen? Wat is er nog meer gebeurd in het verleden, dat zoveel impact heeft op Imke? En waarom? Wil ik dit wel weten? Ja dus. Wederom een pageturner tot het einde! Kan niet wachten op het vierde boek van Isabel Bijsterbosch.”

Lucie, 29-01-2021: “Ik kende haar boeken nog niet, heb “Verloren Verleden” cadeau gekregen. Ik bleef maar lezen, wat een spannend verhaal!”

Marieke, 05-02-2021: “Geweldig tot in detail beschreven meeslepend en verrassend verhaal!”

Tamara: “Superspannend boek. Je weet niet wat er gaat komen waardoor je het boek bijna niet kan weg leggen. Ik heb genoten van de spanning en de verschillende verhaallijnen. Ik wacht met smart op een nieuw boek van de schrijfster. Aanrader!”

Joke: “Ik heb genoten van het boek, geweldig! In één keer uitgelezen, als je er aan begint is het niet mogelijk om een ‘adempauze’ in te lassen!”

Willem: “Aanrader! In één keer uitgelezen. Super goed geschreven en spannend boek!”

Bep: “Heerlijke leesuurtjes gehad met dit boek!”