Samenvatting

De zeventienjarige Emma is na een traumatische gebeurtenis bij haar vader in Epe komen wonen. Terwijl haar vader alleen maar aan het werk is, doet Emma wat hij van haar verwacht, namelijk hockeyen op hoog niveau en daarnaast haar havodiploma behalen. Tot ze Ron ontmoet. Hij laat haar inzien dat ze mag genieten van het leven, juist na alles wat er gebeurd is. Ze worden verliefd en langzaam durft Emma zich weer gelukkig te noemen, ondanks de slechte band met haar vader. Maar dan doet ze een ontdekking. Iets wat haar hele leven in een ander daglicht zet en haar in een ware nachtmerrie doet belanden.


Fragment uit het boek

Ik open de deur en kijk rond. Behalve mijn kleren, boeken en elektronische spullen heeft mijn vader niets meegenomen. De klerenkast, mijn bed het bureau, alles staat er nog, want ik kreeg in Epe alles nieuw. Zelf durfde ik het huis niet meer in. Dan valt mijn oog op iets dat op de grond ligt. Een fotolijst met een certificaat van een opdracht van school. Ik was er zo trots op, want ik was één van de weinigen van mijn klas die een certificaat kreeg. Daar had ik mijn klasgenoten mooi een hak mee gezet. Het glas is gebroken. Ik neem het mee, besluit ik. Ik sta op en kijk naar de vensterbank waar het altijd op had gestaan. Hé, dat is gek. Het raam staat open. Zou dat al die tijd open hebben gestaan? Ik kijk een tijdje naar buiten. Dit verklaarde het geluid. Eerst is de lijst op de verwarming gevallen en toen op de grond, dat moet wel. Ik lach in mezelf. Hier schrok ik dus zo van. Ineens voel ik me een stuk beter. Zie mij hier eens staan! Ik heb het gedaan, ik heb niet opgegeven! Plots strijkt er koude lucht langs mijn nek. Het lijkt wel een adem. Twee handen sluiten zich om mijn nek. Ik ben te verbluft, te geschrokken om te reageren. Ik ken deze handen. ‘Dag, Emma,’ hoor ik achter me. Mijn adem stokt. Dit kan niet! Paniek dringt door mijn hele lichaam. Het maakt dat ik bevries. Dit moet een nare droom zijn. Maar direct besef ik dat dit wel echt gebeurt.REviews
Wilma, 02-10-2020:  
“Een heel fijn boek om te lezen. Het pakt je van begin tot eind, met een mooi plot.”

Manon, 29-12-2019: 
“Pageturner van het begin tot het einde! En net als je denkt, dat je weet hoe het zit, is het toch anders! Verrassend einde dat nog lang blijft hangen. Aanrader!”

Wil je ook een review geven? Dat kan hier onder!