Samenvatting
Wat zou jij doen als jouw grootste geheim uitkomt?

Simone heeft het perfecte leven: een mooi huis, drie gezonde kinderen, een succesvol bedrijf en een geweldig huwelijk. Maar schijn bedriegt… Vooral de relatie met haar man Arnoud kent behoorlijk wat spanning. Als verkeerde keuzes van vroeger haar lijken in te halen, moet Simone alle zeilen bijzetten om de harde werkelijkheid in de duisternis te houden. Maar is dat het waard?“Perfecte Schijn” brengt je terug naar de jaren ’90 en neemt je mee naar Frankrijk, waar alles begon…


Fragment uit het 
boek

Ik moest iets bedenken, iets doen. Maar mijn hoofd was leeg. Ik was als een zombie op het vliegtuig gestapt en ik hoopte dat er misschien op tien kilometer hoogte een grandioos idee zou komen. Maar dat idee kwam niet. Eigenlijk nam de paniek alleen maar meer toe. Het nam mijn hele lichaam over. Het nam mijn brein over. Het benam me op sommige momenten zelfs de adem. Gelukkig kon ik het excuus “vliegangst” gebruiken. Geen mens die me daarna nog raar aankeek. Ik was blij dat er geen spiegel hing in het toilet waar ik zojuist het weeïge gevoel uit mijn buik had geloosd. Ik zou mezelf nu namelijk niet moeten zien. Ik haalde diep adem en liep het gangpad weer op, op zoek naar mijn stoel. In gedachten riep ik mezelf tot de orde. Stel je niet zo aan. Toch schoot de stress meteen weer in mijn lijf. Wat nou als ze me op Schiphol zouden opwachten? Wat dom dat ik daar niet aan had gedacht. Ik dacht dat ik alles goed had voorbereid, maar niets leek minder waar. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan. Goed, geen paniek. Ik loop zo meteen gewoon met de menigte mee en ik moet ervoor zorgen dat ik vooral niet opval. Die zin bleef ik in mijn hoofd voor mezelf herhalen. Ik was gewoon even op vakantie geweest. Niets aan de hand. En het lukte me. Rustig liep ik het vliegtuig uit, de hallen door, op naar buiten om een taxi aan te houden. Ik had een heerlijke vakantie gehad en was ontspannen en wel teruggekomen. Ik ging er bijna zelf in geloven.

Toen de taxi de oprit opreed, slaakte ik een diepe zucht. Er was niemand thuis. Dat was fijn, zo kon ik rustig de boel uitpakken en een warme douche nemen. Wellicht zou dat me helpen weer rustig te worden. Een stem in mijn hoofd benam me de adem. Denk je nou echt dat het bloed aan je handen na een douche zal verdwijnen?

God, nee. Dat zou niet gaan. Tot tien tellen. Rustig worden. Ik betaalde de taxichauffeur en nam de koffer van hem over. Onze handen raakten elkaar. De beste man moest eens weten wat die handen hadden gedaan.


REviews
Marieke, 22-11-2023: “Het boek was niet weg te leggen, wilde weten hoe het af zou lopen!”

Fenella, 29-11-2023: “Erg spannend, je zit er zo in. Alleen een nadeel: daardoor heb ik het boek alweer bijna uit.”

Manon, 13-12-2023: “Wat een plot twists, net als je denkt: 

Nu weet ik hoe het zit. Zie je alles weer in een ander perspectief. Aanrader om zelf te lezen en daarna cadeau te geven. Je gaat je omgeving er anders door zien. Is het perfect of is het schijn? Heerlijk om met je vrienden over na te praten. Aanrader!”